Подробиці затримання завкафедри РДГУ: що каже ректор

Завідувача кафедри української літератури РДГУ Богдана Кир`янчука затримали на отриманні хабара за вступ на магістратуру
Джерело
Фото з demo.gavrysha.com

28 липня завідувача кафедри української літератури РДГУ Богдана Кир'янчука затримали  під час одержання двох тисяч доларів неправомірної вигоди.

Про затримання повідомила прес-служба прокуратури Рівненської області. Крім прокуратури, в операції брали участь Головне управління Нацполіції Рівненщини та Управління захисту економіки в Рівненській області ДЗЕ Нацполіції.

За інформацією правоохоронців, кошти освітянин одержав від двох громадян за допомогу у здачі екзаменів для вступу до ВНЗ.

Після передачі хабара завідувача кафедри затримали, а гроші – вилучили.

Богдану Кир`янчуку повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди). Наразі в суді обирають підозрюваному запобіжний захід та вирішують питання щодо відсторонення від займаної посади.

«Четверта влада» поспілкувалася з ректором РДГУ Русланом Постоловським, щоб почути його думку щодо цього затримання.

Посадовець каже, що підозрюваного відсторонять від екзаменів. Також розповідає, що мова йшла про ймовірне сприяння поступанню на скорочений курс української. Руслан Постоловський також каже, що дуже здивований цим випадком.

Ректор РДГУ Руслан Постоловський дивується такому вчинку свого підлеглого і каже, що часто нагадує про недоречність хабарництва. Фото з архіву

– Кажуть, що він взяв дві тисячі доларів від двох чоловік, які поступати мали на державну форму на заочне, на українську, – каже ректор.

– Ну ви послухайте – платне навчання там вдвічі дешевше, ніж ці гроші. Це нонсенс. Ми подивилися по плану – він там навіть сам екзамени не приймав. На українську – стільки місць є, там узагалі майже всі поступають. Тому мені це все дуже дивно.

– Ви вважаєте, що це підстава? – журналістка.

– Я не вважаю, що це підстава. Я його хотів побачити. Він до мене три місяці не йшов. З 1-го вересня у нього завершується термін контракту. Знаєте, у нас відповідальність індивідуальна. Скільки я говорю на всіх нарадах, на прийомній комісії – не беріть, бо посадять. І буде вам на все життя.

Нагадуємо, «Четверта влада» вивчала тему хабарництва у рівненських ВНЗ. У 2015-му році 55% опитаних нами студентів РДГУ повідомили, що давали хабарі принаймні один раз і лише 45% ніколи не робили цього у стінах вишу.

Також спілкувалися на цю тему зі студентами НУВГП. Журналісти поспілкувалися із шістдесятьма студентами та випускниками вишу. Майже чверть із них відмовилися говорити про хабарництво у ВНЗ. Із 48 тих, хто погодився говорити – 42 людини стверджують, що хабарництво у «водному» є. А 26 із них, хоча б одного разу, давали хабара особисто.

ПРОДОВЖЕННЯ ТЕМИ: Завкафедри РДГУ, підозрюваного в хабарництві, триматимуть під домашнім арештом: реакція професора

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте