Рівненського професора, який домагався до студенток і викладачок, нарешті звільнили

Володимир Годовський очолював кафедру хореографії майже 20 років і звільнився після розслідування про сексуальні домагання
Джерело
«Четверта влада» 

Завідуючого кафедри хореографії Рівненського державного гуманітарного університету Володимира Годовського сьогодні звільнили. Професор пішов з посади за власним бажанням після розслідування про сексуальні домагання, які він практикував роками щодо студенток та викладачок. 

Інформацію про звільнення підтвердила декан художньо-педагогічного факультету РДГУ Наталія Дзюбишина.

Наталія Дзюбишина каже, що спілкується зі студентами-хореографами щодо домагань професора Годовського. Фото з сайту hudped.rv.ua

– Сьогодні ректор підписав заяву на звільнення, – розповідає Наталія Дзюбишина. – Він звільнився сьогодні остаточно. Він був ще сумісником на кафедрі театральної режисури, звільнився остаточно зі всіх кафедр і підписав обхідний лист. 

За словами декана, завтра на вченій раді університету будуть вирішувати долю кафедри хореографії, яку до сьогоднішнього дня очолював єдиний професор у цій галузі, 70-річний Володимир Годовський.

Також сьогодні студенти художньо-педагогічного факультету зустрілися зі Студентською радою РДГУ. На ній, зокрема, піднімали питання щодо домагань професора Годовського. Студрада просить звертатися з будь-якими питаннями, що стосуються навчального процесу і при потребі гарантує анонімність. 

Голова Студентської ради РДГУ Юрій Коняхін закликає студентів звертатися за допомогою. Фото зі сторінки Юрія у Фейсбуці

– Сьогодні відбулася зустріч зі студентським активом художньо-педагогічного факультету, старостами хореографів, зі студдеканом факультету. Я запевнив студентів, що студентська рада завжди стоїть і стояла на захисті саме їхніх інтересів. У разі якщо виникають труднощі чи з гуртожитком, чи, можливо, з необ`єктивним оцінюванням знань студентів, чи інші питання, прошу не боятися звертатися до студентської ради. Ми гарантуємо анонімність 100%, – каже голова Студентської ради РДГУ Юрій Коняхін. 

Звернутися до Студентської ради РДГУ можна на електронну пошту та у соцмережах.

«Четверта влада» також готова вас почути. Наші контакти: [email protected]  

Юридичну і психологічну підтримку готові надати спеціалісти Центру підтримки громадських ініціатив «Чайка». Їхні контакти (0362) 460 967.

Читайте також: Як ми дізналися про домагання в РДГУ і що залишилося за лаштунками 

Нагадаємо, 15 листопада «Четверта влада» оприлюднила розслідування, підготовлене для проекту «Слідство.Інфо» – «І словом, і тілом». А також розширену версію зі свідченнями, які не потрапили до телерозслідування.

Це розслідування показали на близько двох десятках регіональних телеканалів. На кількох національних телеканалах. Також інформацію поширили десятки інтернет-ЗМІ. Втім належної реакції керівництва університету немає і досі. 

13 випускниць, студенток і викладачок повідомили нам про факти домагань 70-річного професора Володимира Годовського, які тривають уже майже 20 років. Завідуючий пропонував жінкам секс, цілував і обмацував. Тим хто погоджувався на його пропозиції, професор пропонував фінансову підтримку, влаштувати на державну форму навчання тощо.

Читайте також: Ще 10 підтверджень «подвигів» «професора домагань» РДГУ

Екс-викладачка Алла Геккель, якій Годовський пропонував стати його коханкою, аби залишитися на роботі, розповіла, що неодноразово скаржилася на поведінку завідуючого ректору вишу. Але Руслан Постоловський це заперечує.

Професор Володимир Годовський казав, що всі звинувачення в його сторону – брехня. Втім ми провели власний експеримент, яким підтвердили таку поведінку завідуючого. Все це – у розслідуванні.

Після виходу матеріалу чимало випускниць вишу заявили у соцмережах, що також зіштовхувалися з домаганнями професора. Сам Годовський  після публікації пішов на лікарняний, повернувшись з якого минулої п`ятниці приймав екзамен

Ректор вишу Руслан Постоловський заявив, що подасть в суд на журналістів «Четвертої влади».

Нагадаємо, дружина завідуючого Світлана Грицюк 10 років працювала на кафедрі хореографії, але її колеги заявляють, що вона не була на жодній парі.

ПРОДОВЖЕННЯ ТЕМИ:

Журналістів не пустили на засідання вченої ради сканальновідомого рівненського вишу

«Тупий, відпрацьовуєш гроші»: як в РДГУ виганяли журналістів і студентів (ВІДЕО)

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте