Секретар Рівнеради вважає проект виділення ділянок «потрібним людям» під садівництво неадекватним

Секретар Рівнеради Андрій Грещук вніс питання скандальних земельних ділянок у порядок денний, бо буква закону в проекті рішення не порушена.
Джерело
Фото ЧЕТВЕРТОЇ ВЛАДИ

Секретар Рівненської міської ради, міський депутат Андрій Грещук образився на демотиватор з його фото, розміщений на ЧЕТВЕРТІЙ ВЛАДІ. Нагадуємо, нещодавно у «Рівненщині політичній» висміяли депутатів, які хочуть роздати 67 земельних ділянок під садівництво, в обхід земельної черги. За словами посадовця, до так званого «садового кооперативу» він не має жодного стосунку.

Андрій Грещук розповів ЧЕТВЕРТІЙ ВЛАДІ, що, на його думку, подібні підходи до вирішення земельних питань – не зовсім адекватні.

– Як депутат по виборчому округу Боярка, Дворець і Тинне, знаю людей, які користувалися землею десятками років, і іноді ця земля перебувала у власності їхніх пращурів: дідів, бабів і так далі, – каже секретар Рівнеради.

– Ці люди  приватизували земельну ділянку під будинком, мають якийсь город і хочуть щось там під садівництво. Вони мають право. Це їхня земля з діда-прадіда, а депутати не голосують, от тут є питання чому. На минулій сесії піднімалося питання громадянки Лоскот. От вона приходить до мене – плаче гіркими сльозами. Мовляв, вона заплатили декілька тисяч гривень, це її земля, це її родина отримала від колгоспу ці землі, а тепер їй не дають її приватизувати.

Тому, розумієте, підходи повинні бути до всіх одинакові. Якщо нікому, то нікому, а якщо вибірково, то давайте дивитися на реалії. Мають люди право там отримувати землю чи не мають.

– Отже, на вашу думку, розподіл ділянок на Басовому Куті – неправильний?

– По Басовому Куту це однозначно. Ще два роки тому підходили до мене колеги-освітяни, які мають там городи, і запитували, чи буде якась можливість отримати ці ділянки у власність. Я тоді усіх обдзвонив – ніхто мені нічого не сказав. Сказали, що такого не повинно бути.

Нещодавно дізнаюся, що таки буде. Я вже казав: «Ребята, такі речі однозначно викличуть спротив людей. Тому що люди користуються городами, люди на щось сподіваються». Ну і викликало це бурхливу реакцію. Потім цією реакцією скористалися політичні сили, які розказують як вони за людей [дбають].

– Тобто ви наполягаєте на тому, щоб виділення кожної окремої ділянки обговорювалося окремо і визначалося, чи має людина підстави на її отримання?

– Саме так. Бо зазвичай в політичних силах така позиція, що [земля під] садівництво – це все погано. Не завжди. Особливо навколо цих місць: Басів Кут, Новий Двір, Тинне, Тютьковичі, Золотіїв.

Якщо люди з діда-прадіда користувалися цією землею, то вони, очевидно, мають право приватизувати цю землю під садівництво. Якщо це такі нові питання, то таке теж може бути, наприклад, чемпіонам, видатним спортсменам давали, багатодітним батькам. Це теж нормальний підхід. Всі розуміють соціальну значимість цього питання. А існуючі підходи мене не зовсім влаштовують.

З іншого боку, я виконавський працівник, який зобов’язаний діяти в межах закону, в межах регламенту. Тобто комісія розглянула, вносить пропозиції включення його в порядок денний і я змушений це робити. Я формую порядок денний, але як працівник на посаді, а не просто депутат, змушений виносити це питання на порядок денний

– А коли вам стало відомо про це питання?

– Коли до мене поступив проект рішення. Я почав з’ясовувати що це таке. Мені кажуть що це потрібно, тому, що це люди «якісь там потрібні»…

– А ви з цими людьми спілкувалися?

– Я з цими людьми не спілкуюся. Я прийняв таку позицію. Я як секретар отримую проект рішення, фіксую його. Мої юристи відпрацьовують його на дотримання чинного законодавства. Я не знаю правильне чи неправильне рішення [з точки зору здорового глузду]. Коли буква закону дотримана, я не маю права його відкинути і не поставити на порядок денний.

ТАКОЖ ДИВІТЬСЯ:

Рівне – це село: міський (сільський?) голова пояснив чому земля під садки

Роздають 67 земельних ділянок у Рівному: подробиці депутатського скандалу

Стало відомо, хто у Рівному вибирає отримувачів земельних

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте

Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

23 серпня 2021 в 15:40
0
коментарі зі старого сату
Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

23 серпня 2021 в 15:42
0
2