На цій сесії Рівнеради депутати голосуватимуть відкрито (ФОТО)

Громадський рух «Захистимо Рівне» підготував листівку з фотографіями і прізвищами депутатів, які проголосували за можливість ховати свій голос від виборців

Щойно депутати Рівнеради проголосували, щоб всі питання на цій сесії голосувались у відкритому режимі.

Ініціатором пропозиції називають депутатку від ВО «Батьківщина» Марію Конощук. Повторно це питання озвучив «екс-свободівець» Олександр Лащук.

ЩЕ 66 ФОТО З СЕСІЇ ДИВІТЬСЯ ТУТ

Нагадаємо, що прийняття зміг до регламенту Рівнеради з непоіменним режимом голосування як основним викликало скандал і протести громадскості.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Громадські активісти Рівного звертаються до депутатів припинити дерибан землі і голосувати відкрито

Депутати-«свободівці» запропонували внести в порядок денний питання про зміни до регламенту, щоб змінити основний вид голосування на відкрите поіменне.

Однак мер Рівного Володимир Хомко сказав, що спочатку хай Міністерство юстиції дасть роз’яснення що таке відкрите поіменне голосування, а тоді на наступному засіданні він включить це у порядок денний.

Зауважимо, що для того, щоб зробити голосування депутатів Рівнеради закритими роз’яснення Мінюсту нікому потрібне не було. І до того як з’явилися пульти для голосування всі автоматично голосували відкрито і поіменно два десятиліття. Однак зараз депутати кажуть, що нібито на них тиснуть, правда доказів не надають.

Активна громадськість стверджує, що таким чином депутати приховують своє голосування по земельним питанням і уникають притягнення за корупцію.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Рішення Рівнеради щодо закритого голосування є прикладом застосування антидемократичних підходів, – Опора

Цей плакат громадські активісти закликають рівнян розклеювати у всіх дозволених місцях, щоб донести правдиву інформацію, до якомога більшої кількості рівнян про тих, хто хоче ховати свої голоси від громади

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте