Рівнянці Літвіновій, підозрюваній в убивстві чоловіка, обрали запобіжний захід: подробиці судового засідання

На місці вбивства Сергія Літвінова знайшли одяг нині підозрюваної Тетяни Літвінової, зі слідами крові загиблого

У Рівненському міському суді обрали запобіжний захід Тетяні Літвіновій, підозрюваній у вбивстві власного чоловіка Сергія. Суддя Рівненського міського суду Мар'ян Головчак ухвалив тримати жінку під вартою 60 діб.

Про це з судового засідання повідомляє кореспондент «Четвертої влади» Дмитро Бондар.

Судове засідання розпочинаєся о 10 годині. Державне обвинувачення клопоче про обрання запобіжного заходу підозрюваній у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб.

Як йдеться в клопотанні слідчих, за версією поліції, підозрювана умисно нанесла не менше 11-ти ударів ножем в груди, живіт та інші частини тіла на грунті особистих неприязних відносин. Через ушкодження, в тому числі, серця, Сергій Літвінов помер.

У залі присутні більше десятка представників ЗМІ. Розгляд здійснює суддя Мар`ян Головчак

Слідча нацполіції Марина Никифорук наводить докази обгурнтованості підозри. За її словами на місці скоєння злочину поліцейські знайшли одяг Літвінової зі слідами крові загиблого. Молекулярно-генетична експертиза підтвердила, що цей одяг носила саме підозрювана.

За словами сторони обвинувачення, слідство має покази свідків, які чули звуки в момент скоєння злочину. Крім того, за словами слідчої, близькі сім`ї Літвінових дали покази про те, що підозрювана мала стосунки поза сім`єю.

Підозрювана Тетяна Літвінова просить у суду обмежитися домашнім арештом. Як підтвердив медогляд, жінка – на 14-му тижні вагітності. Вбивство її чоловіка, до слова, сталося на початку лютого 2017-го року, тобто 15 тижнів тому.

На запитання судді про місце проживання підозрювана каже, що раніше знімала квартиру.

– А де ви проживаєте зараз? – запитує суддя Мар'ян Головчак.

– Виходить ніде, – після роздумів каже Тетяна Літвінова.

Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту жінка просить застосувати за адресою проживання батьків – в місті Славута Хмельницької області.

У перерві захисник підозрюваної Дмитро Сокол на запитання журналіста каже, що підозрювану ще не допитували. Втім, за його словами, Тетяна Літвінова частково визнає свою вину в умисному вбивстві, але заперечує корислівість своїх мотивів.

Адже гроші Сергія Літвінова, які жінка після вбивства забрала з собою, нібито були спільними.

Разом з тим слідча слідча Марина Никифорук на запитання журналіста пояснює, що корисливих мотивів підозрюваній поки що не інкримінують, хоча питання зникнення грошей цікавить слідство.

Після виходу з нарадчої кімнати суддя повідомив про підтримку клопотання слідчої і призначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60-ти діб.

Нагадуєемо, за версією поліції, восьмого лютого у Рівному підозрювана Тетяна Літвінова завдала численні смертельні ножові поранення чоловікові. Заховавши тіло у кладовці, зателефонувала матері, аби та погледіла двох внуків, бо їй терміново потрібно на відпочинок.

Того ж дня опівночі Літвінова покинула територію України та з аеропорту Бориспіль вилетіла до Єгипту.

Вчора її екстрадували до України з Єгипту. Прибувши рівнянка не знімала традиційну жіночу мусульманську хустку хіджаб та тримала у руках Коран.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте