Як у парку Слави судді шукали неіснуючу будівлю і не знайшли (ВІДЕО)

Представнику забудовника-правопорушника Ярославу Тарновецькому (праворуч) не вдалося переконати суддів, що у парку Слави є будівля, на яку його довірителі мають права
Джерело
«Четверта влада»

6 липня рівняни здобули чергову перемогу у протистоянні із забудовником-правопорушником, який намагається прихопити частину місцевого парку Слави. Рівненський апеляційний господарський суд став на бік Рівнеради і скасував рішення суду першої інстанції, у якому йшлося про визнання за фірмою з орбіти «Набережного кварталу» права на неіснуючу будівлю, яка нібито була збудована на землі парку.

О 10.30 сьогодні починається судове засідання у Рівненському апеляційному господарському суді. Справу розглядають судді Юрій Дем'янчук, Анжела Маціщук та Антоніна Гулова. Фактично за півроку це перше засідання, коли справу почали розглядати по суті. Цьому передувала кількаразова часткова заміна складу суддів.

Відразу перейшли до вивчення доказів. А тут – халепа. Представник «Офіс-дизайну» Ярослав Тарновецький (фірми, яка домагалася визнання прав на неіснуючу будівлю – авт.) розказує, що будівля вже майже готова. Відсотків на 80. І тому її потрібно узаконювати. Посилається як доказ на сфальшовану експертизу, через яку відкрили кримінальне провадження.

Представник Рівнеради Олег Ільчук зачитує результати експертизи, проведеної осінню на замовлення ГР «Захистимо Рівне». За цією експертизою, жодної будівлі у парку немає, тож нема можливості визнавати на неї якісь права за забудовником.

Судді кілька разів запитують у представників сторін, чи були вони на спірній ділянці, тобто чи бачили те що описано в їх експертизах, на власні очі. Ярослав Тарновецький кожного разу переводить питання в іншу площину, згадуючи про документальні докази. А юрист Рівнеради визнає, що на ділянці він не був. Те що будівлі немає, мовляв, бачили його колеги.

Судді роблять невеличку перерву і, щоб прийняти рішення, вирішують сьогодні ж разом з представниками сторін виїхати у парк Слави, щоб побачити на власні очі, є будівля чи немає.

Як і домовлялися, о 14.15 судді, разом зі сторонами зустрічаються біля парку Слави. Шукають спірну будівлю і... не знаходять.

За півгодини знову запрошують сторони зустрітися в суді. Суддя Анжела Маціщук прискіпливо допитує представника забудовника щодо його доказів наявності будівлі. Ярослав Тарновецький намагається переконати суд, що будівля була, але то її, вочевидь, громадські активісти зруйнували і вивезли будматеріали.

Як доказ показує кілька фото з толоки, коли рівняни прибирали паркову територію після звільнення від захоплення забудовником.

Суд зрештою стає на бік Рівнеради і скасовує рішення першої інстанції, яким забудовнку правопорушнику спочатку дозволили узаконити неіснуючу будівлю.

Судді Антоніна Гулова, Юрій Дем`янчук та Анжела Маціщук зірвали спробу забудовника, з допомогою фальшивої експертизи, захопити частину парку Слави

Чому суд приймає таке рішення – у відео без коментарів:

Нагадуємо, Господарський суд Рівненської області, в особі його судді Оксани Андрійчук, погодився із аргументами забудовника-правопорушника і визнав частину (майже 72 кв.м.)  закинутого зарослого пустиря на Пагорбі слави у Рівному самовільним будівництвом, дозволивши його узаконити.

В 2014 році близько 300-т рівнян вийшли на толоку, щоб викинути з парку забудовника, який захопив землю парку і намагався там звести багатоповерхівки. До цього часу ніхто із тих, хто захопив парк, не покараний.

Тим часом «Набережний квартал» продовжує будуватися в Рівному тепер під брендом DBN. Будуватися із порушенням будівельних норм. Його будівництва – «Шоколад», «Ріверсайд», Erste Haus, ЖК Флагман.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте