Чайка просить не позбавляти її волі. Суддя пішла думати

Ганна Чайка
Джерело
«Четверта влада»

Упродовж тижня судовий процес у справі Ганни Чайки практично не зрушив з місця. Попри очікування, у вівторок, 13 березня, рішення суду ще не було ухвалено.

Припускаючи, що вівторкове засідання у цій резонансній справі може бути останнім, до невеличкої зали міського суду, де тривало її слухання, набилося чимало люду.

Причому, серед присутніх переважали представники місцевих ЗМІ. Сподіваючись на те, що суддя дозволить, відповідно до повторно заявленого клопотання, фото та відеозйомку, журналісти приготувалися до роботи.

Однак, читачам та глядачам, які цікавляться цим процесом, знову не судилося побачити ані підсудну, ані інших учасників процесу.

Суддя Наталія Кучина, вислухавши думки сторін (прокурор поклався на розсуд суду, захист і підсудна висловилися проти), зазначила, що знімати можна буде лише на стадії проголошення рішення. Однак склад суду знімати заборонила загалом.

Промова з останнім словом, на підготовку до якої суддя відвела відомій рівненській лікарці, яка нині перебуває на лаві підсудних, аж 5 днів, була короткою.

Власне вона мало відрізнялася від промови Ганни Чайки під час судових дебатів.

Хіба що обвинувачувана у хабарництві керівничка пологового будинку більш настійливо наголошувала на своїй невинуватості та просила суддю зглянутися на її теперішнє становище, а ще – зважити на професійні заслуги, про які вона розповіла на початку промови.

– Я ніколи не переслідувала мети особливо збагатитися, – зазначила Ганна Чайка. – Усе, що в мене є, це чесно зароблені гроші. Я ніколи не зловживала службовим становищем.

Те, що я дозволила собі залишити ці гроші (йдеться про півтори тисячі євро, у вимаганні й отриманні яких обвинувачують Ганну Чайку, – авт.), вірніше, не відмовилася від них, це є осудним. Це визнаю і каюся.

Прошу суд врахувати моє щире каяття і зважити на мій вік, і на те, що мною зроблено для міста. Прошу не карати мене суворо й не позбавляти волі, оскільки моє здоров’я за час перебування у СІЗО значно погіршилося, і постає питання стаціонарного лікування.

Суддя Наталія Кучина, вислухавши останнє слово підсудної, повідомила, що йде до нарадчої кімнати для ухвалення рішення. А засідання буде продовжено, за її словами, у п’ятницю «десь після обіду».

ПОВНА СЕРІЯ МАТЕРІАЛІВ ПРО ЗАТРИМАННЯ І СУД НАД ГАННОЮ ЧАЙКОЮ:

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте