Чайці дали 5 років тюрми і звільнили в залі суду (+фото)

Джерело
«Четверта влада»

Ганну Чайку звільнено від відбування покарання з випробувальним терміном у 3 роки.

БІЛЬШЕ ФОТО

У п’ятницю, 16 березня, міський суд Рівного визнав винною та засудив Ганну Чайку до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна, але й без права обіймати організаційно-адміністративні та фінансово-господарські посади у медичних закладах.

Проте фігурантка резонансної справи була звільнена з-під варти у залі суду.

Суддя Наталія Кучина знайшла підстави, щоб застосувати до підсудної норми статті 75 Кримінального Кодексу України і звільнила її від відбування призначеного покарання з випробувальним терміном три роки.

Окрім цього, якщо на лаву підсудних Ганна Чайка сіла у якості обвинуваченої у вимаганні та одержанні хабара, то вийшла – лише як така, що брала хабар. Суддя перекваліфікувала дії підсудної з ч.3 ст.368 (вимагання і одержання хабара у значних розмірах) на ч.2 цієї ж статті – одержання хабара.

Однак, щоб почути вирок у цій резонансній справі, представникам рівненських ЗМІ довелося мало не штурмом брати вхід до зали суду.

Засідання, початок якого було оголошено на 15-ту годину, розпочалося значно раніше. До зали не встиг зайти навіть прокурор. Натомість охоронець у суді був категоричним – після початку засідання суддя не веліла нікого пускати.

Детальніше про останнє судове засідання у справі Чайки у міському суді Рівного читайте в репортажі: Прокурора та журналістів не пускали на суд Чайки, а засуджена злостиво нагадала про Бога.

ПОВНА СЕРІЯ МАТЕРІАЛІВ ПРО ЗАТРИМАННЯ І СУД НАД ГАННОЮ ЧАЙКОЮ:

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте