Чиновники приховують, чому вони програли забудовнику, котрий захоплював рівненський парк

Керівниця організаційного відділу Людмила Стригунова перешкоджає журналістам в отриманні доступу до матеріалів судової справи, з яких стане відомо, чому Рівнерада програла суд забудовнику-правопорушнику.
Джерело
Фото з архіву

Завтра, 8 жовтня у Рівному організовують «Зелений суботник» у парку на Пагорбі Слави. В цей час чиновники Рівнеради приховують інформацію про причини програшу в суді забудовнику-правопорушнику.

Суботник стане першим із серії суботників, покликаних відновити знищений через незаконне будівництво навесні 2014 року ландшафт та зелені насадження на ділянці парку площею 0,68 га.

Про йдеться у відкритому зверненні громадської ініціативи «Захистимо Рівне» до міського голови, яке сьогодні буде йому вручене.

«Окрім цього, захід має на меті показати консолідовану позицію мешканців та місцевої влади у прагненні не допустити повторення подібних спроб захоплення земель міста.

Зважаючи на це, просимо проявити свою принциповість у відстоюванні інтересів рівнян та забезпечити вивезення з вищезгаданої ділянки будівельних блоків, що захаращують парк та створюють небезпеку для мешканців.

Також, вказані блоки займають територію, на якій планується провести відновлення зелених насаджень. Тому необхідно їх терміново прибрати з ділянки», – йдеться у документі.

Водночас у Рівнераді перешкоджають журналістам та громадськості в доступі до матеріалів судової справи, з яких буде зрозуміло, чому чиновники програли суд забудовнику-правопорушнику.

Також у матеріалах цієї справи наявна вочевидь сфальшована експертиза, завдяки якій суд визнав пустир на Пагорбі слави незавершеним будівництвом і надав право власності на нього забудовнику-правопорушнику

У Рівнераді стверджують, що матеріалів судової справи у них зараз немає.

Однак керівниця організаційного відділу Людмила Стригунова визнає, що юрист Данута Мірошник, ще задовго до прийняття рішення, дослідила усі матеріали судового провадження.

На думку посадовиці, якщо громадськість зацікавлена в отриманні інформації, то має самостійно звернутися в суд для отримання доступу до документів.

Одночасно чиновниця чудово розуміє і визнає, що таке право мають лише сторони по справі, окрім уповноваженого представника Рівненської міськради та «Офіс-дизайну», ніхто не може наразі дізнатися, чим керувався експерт при винесенні свого загадкового висновку.

Нагадуємо, невідома фірма весною 2014 року захопила, обгородила і почали забудовувати близько 68 соток землі парку на Пагорбі слави.

Згідно з договором оренди, ще у 2008 році Рівненська міськрада надала для ППФ «Офіс-дизайн» в районі Пагорбу Слави 8,3 сотки для будівництва закладу громадського харчування. 

Прокуратура Рівного в рамках кримінального провадження встановила, що організацією, яка безпосередньо виконувала будівельні роботи на Пагорбі Слави, був Житлово-будівельний кооператив «Домо-Буд» (фірма через засновників прямо пов'язана з «Набережним кварталом» – авт).

Рівняни власноруч зупинили незаконне будівництво на Пагорбі Слави. 

Продовжити тут будівельні роботи, правда, безуспішно, спробувало ТзОВ «Зелений дуб», одним із засновників якого є людина «Набережного кварталу» В'ячеслав Кочубей, нинішній керівник парківського «інвестора»

Нині Господарський суд Рівненської області, в особі його судді Оксани Андрійчук, погодився із аргументами забудовника-правопорушника і визнав частину (майже 72 кв.м.)  закинутого зарослого пустиря на Пагорбі слави у Рівному самовільним будівництвом, дозволивши його узаконити.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте