Рівняни звернулися із заявою про злочин фальсифікатора експертизи на захопленій землі парку

Ось приблизно в цьому місці, якщо вірити експертизі і судовому рішенню судді Оксани Андрійчук, знаходиться незавершене будівництво. Ви його бачите?
Джерело
Фото з квадракоптера Павла Алексєвича

12-го жовтня представники громадського руху «Захистимо Рівне» відіслали в Головне управління Нацполіції Рівненщини заяву про злочин на дії судового експерта, який сфальсифікував еспертизу парківської землі на Пагорбі слави. Таку ж заяву передадуть генпрокурору Юрію Луценку.

Рівняни вкотре змушені захищати місто від забудовників-правопорушників з орбіти «Набережного кварталу». Ті, заручившись сфальшованою судовою експертизою та за байдужості керівництва міста, отримали черговий шанс отримати землю парку під будівництво будинку.

Адже перша судова інстанція визнала пустир у парку Слави незавершеним будівництвом і надала право власності на нього фірмі-правопорушнику.

Підставою для винесення цього рішення була, зокрема, судово-будівельно-технічна та земельно-технічна експертиза, яку робив  судовий експерт Марченков Григорій Григорович, який працює за угодою в Хмельницькому відділенні Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. 

Результати цієї експертизи описані в судовому рішенні наступним чином:

«Згідно з висновком експерта за результатами проведення судових земельно-технічної та будівельно-технічної експертиз № 2055/16-26 від 08.09.2016 року зроблені такі висновки:

Самочинно збудований об`єкт нерухомого майна (вул. Київська,87, м. Рівне) загальною площею 71,6 кв.м. знаходиться на земельній ділянці площею 830 кв.м. на вул. Київській в м. Рівне (в районі меморіалу Слави), що перебувала у користуванні позивача згідно з договором оренди від 14.04.2008 року.

Архітектурно-планувальні та конструктивні рішення самочинно збудованого об`єкту нерухомого майна (вул. Київська,87, м. Рівне) загальною площею 71,6 кв.м. відповідають нормативним документам».

Водночас жодного об’єкту незавершеного будівництва, який вказаний у висновках експертизи, на вказаній території не існує. У цьому вкотре мали змогу переконатися усі бажаючі, долучивчись до толоки.

А оскільки експерт перебував на місці огляду (Київська, 87) і бачив, що жодного будівництва там немає – висновок судової земельно-технічної і будівельно-технічної експертизи завідомо неправдивий.

Такі дії експерта підпадають під ознаки злочину, передбаченого статтею 384 Кримінального кодексу – завідомо неправдивий висновок експерта в суді.

Такий злочин карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Сам експерт працює в Хмельницькому, звідти ж, де й власники структур «Набережного кварталу».

Бекграунд історії:

Нагадуємо, невідома фірма весною 2014 року захопила, обгородила і почали забудовувати близько 68 соток землі парку на Пагорбі слави.

Згідно договору оренди, ще у 2008 році Рівненська міськрада надала для ППФ «Офіс-дизайн» в районі Пагорбу Слави 8,3 сотки для будівництва закладу громадського харчування. Засновник цієї фірми пов`язаний з керівниками структур «Набережного кварталу» у Рівному.

Прокуратура Рівного в рамках кримінального провадження встановила, що організацією, яка безпосередньо виконувала будівельні роботи на Пагорбі Слави, був Житлово-будівельний кооператив «Домо-Буд» (фірма через засновників також прямо пов`язана з «Набережним кварталом» – авт).

Але міліція, під наглядом прокуратури, закрила кримінальне провадження, в звязку із відсутністю в діях юридичної особи складу кримінального правопорушення.

Рівняни власноруч зупинили незаконне будівництво на Пагорбі Слави. Продовжити тут будівельні роботи, правда, безуспішно, спробувало ТзОВ «Зелений дуб», одним із засновників якого є людина «Набережного кварталу» В`ячеслав Кочубей, нинішній керівник парківського «інвестора».

Нині Господарський суд Рівненської області, в особі його судді Оксани Андрійчук, погодився із аргументами забудовника-правопорушника і визнав частину (майже 72 кв.м.)  закинутого зарослого пустиря на Пагорбі слави у Рівному самовільним будівництвом, дозволивши його узаконити.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте