Кар’єра і е-декларація нелінивого хлопця із Сарненщини: базар, залізниця, Верховна Рада

Народний депутат Віталій Корчик починав кар’єру з торгівлі на базарі
Джерело
Фото зі сторінки нардепа у Фейсбук

Народний депутат Віталій Корчик разом із дружиною Оленою задекларували понад півмільйона готівки та 13 тисяч на банківських рахунках. Депутат каже, що зробити заощадження йому допомогли батьки, хоч і сам не лінувався.

«Четверта влада» проаналізувала е-декларацію Віталія Корчика і уточнила деталі в самого народного депутата.

Згідно з декларацією Віталій Корчик не має власного житла. Він зареєстрований у будинку в Сарнах площею 78,70 кв.метрів, а його дружина зареєстрована в одному з сіл Чернігівської області у будинку площею 91 кв.м. 

– Я зареєстрований у бабусі, це її власність, не моя, а дружина зареєстрована в будинку свого батька на Чернігівщині, звідки вона родом, – пояснює Віталій Корчик. – Нам сказали, що це треба вказувати. Розумієте, там нова процедура – потрібно вказувати все, чим користуєтеся. Ми ж до батьків приїжджаємо.

Разом із дружиною депутат орендує квартиру у Києві площею 42 квадратних метри, варість оренди якої депутату компенсують з бюджету України.

У минулому році нардеп придбав авто Тойота RAV4 за 145 000 гривень. 

Депутат вказав готівкові кошти у сумі 9 тисяч доларів. 

– Я хлопець нелінивий, – каже Віталій Корчик. – Почав працювати на базарі ще як вчився у Сарнах в училищі. Тобто їздив по базарах: Дубровиця, Зарічне, Володимирець, Рокитне, Сарни. Як і моя бабуся їздила на базари, моя тітка.

Потім почав вчитися, але літом так само працював, наприклад, у загонах провідників. Заробляв як на навчання, так і трошки відкладав. Трохи допомагали батьки, поділившись своїми заощадженнями, щоб діти могли щось зробити.

За інформацією Вікіпедії, Віталій Корчик у 2007 році закінчив Українську державну академію залізничного транспорту, «Автоматика та автомеханізація на транспорті».

Був інженером АТ «Мегабанк»,  другим секретарем Харківського міськкому Соцпартії, головою Харківської обласної організації Спілки молодих соціалістів, потім – експертом із суспільно-політичних питань Департаменту регіональної політики Громадської організації «Фронт Змін».

У 2014 році балотувався за списком «Народного фронту»  до Верховної Ради, таким чином ставши нардепом.

Дружина нардепа Олена Корчик (в дівоцтві – Галат) минулоріч заробила 189 434 гривні у ПАТ Промінвестбанк. У цьому ж банку вона отримала 934 гривні процентів та 1613 гривень страхових виплат. Від послуги страхування у цьому ж банку Олена Корчик отримала 4 341 гривню. 

Подружжя Корчиків. Фото зі сторінки нардепа у Фейсбук

На дружину нардепа задеклароване незавершене будівнитцво (квартира) у Києві площею 72,50 квадратних метри.

– Це колись, ще в 2013 чи 2014-му році, коли ще будинку взагалі не було, був лише фундамент залитий, ми вклали кошти, – розповідає Віталій Корчик.

– Він вже ніби мав би бути зданий, але ви знаєте, які з цим бувають проблеми. Поки що це одна коробка стоїть порожня. Вартості не пригадую, єдине що можу сказати, що то разів у три дешевше було, ніж зараз майже готове купити.

Ми ще коли зустрічалися з дружиною, то думали про майбутнє. Але знаєте, які ціни на житло дорогі в Києві? Поїздили, вивчали варіанти. Тож зрештою почали потрошки вкладати.

Олена Корчик задекларувала 20 000 $ готівкових коштів та  13 821 гривню на банківських рахунках. 

– Дружина займається тренінговою роботою в банку на своїй посаді, тож вона має достойний заробіток. У нас і раніше кошти лежали на рахунках в банку (у 2014 році, зокрема, на рахунках у дружини зазначено 188 тисяч 276 грн. у 2013 році – авт.), але наразі вирішили, що краще тримати кошти готівкою.

Нагадаємо, «Четверта влада» вже писала про декларації усіх інших семи рівненських нардепів:

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте